Nový produkt
Rostlinný olej z Ostropestřce Mariánského získaný mechanickým lisováním semen bodláku stejného jména. Bez rafinace, syntetických antioxidantů, konzervantů a dalších aditiv.
8 Položka ks
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Olej z ostropestřce
Rostlinný olej z Ostropestřce Mariánského získaný mechanickým lisováním semen bodláku stejného jména. Bez rafinace, syntetických antioxidantů, konzervantů a dalších aditiv.
Příjemce :
* Povinná pole
nebo Zrušit
Ostropestřec mariánský (Silybum marianum) je jednoletá, nebo dvouletá bylina. Pokud je to dvouletka, vypučí na jaře trsem bodlinatých listů s výraznými bílými žilkami. Koncem června se na asi 1 m dlouhých lodyhách objevují purpurově červená květenství. Na konci léta se z květů vyvinou plody, které se pak sklízí. Ostropestřec mariánský má blahodárné účinky na játra. Název souvisí se starou legendou, podle níž vznikly bílé skvrny na listech z mléka Panny Marie.
Olej z Ostropestřce je velmi čistý, přírodní produkt, bez příměsí jiných druhů olejů, se světle žlutou, čirou barvou. Je lisovaný za studena, tudíž není zbaven přirozených živin ani chuťových a pachových látek. Má charakteristickou, jemnou olejovou vůni.
Při teplotách okolo bodu mrazu a nižších, se může olej z Ostropestřce zakalit. Toto však není na závadu, při vyšší okolní teplotě se zákal opět rozpustí. Olej je sice v potravinářské kvalitě, ale není manipulován v potravinářských podmínkách. Proto jej doporučujeme dávat jen zvířatům. Je to jedinečný zdroj nenasycených a vícenenasycených mastných kyselin (tzv. omega kyselin).
Pozitivní a léčivé účinky Ostropestřcového oleje jsou díky těmto látkám, které obsahuje: Chlorofyl, karotenoidy, tokoferoly, vícenenasycené mastné kyseliny, Vitamín F a hlavně díky komplexu látek zvaných Silymarin.
Silymarin je souhrnné označení pro více látek, kde nejvíce zastoupen je Silibinin, dále pak silikristin, silidianin a inosilibinin. Tyto látky mají řadu velmi příznivých účinků. Jeho hlavní význam však spočívá v podpoře správné funkce jater. Pomáhá zlepšit metabolismus jaterní buňky, stabilizuje její buněčné membrány, podporuje regeneraci jaterní tkáně a je významným antioxidantem (odstraňuje nebezpečné látky = volné radikály). K významnému jeho uplatněním patří léčba důsledků otrav hepatotoxickými jedy (hepatotoxický = to, co je toxické, jedovaté vůči játrům).
Skladovaný v optimálních podmínkách spotřebujte max. do 10 měsíců. Pro zachování max. nutriční hodnoty nejlépe do 6 měsíců.
Nebyl nalezen žádný komentář zákazníka.